Wat kan een zonnepanelen installatie je jaarlijks opleveren?

zonnepanneelinstallatieZonnepanelen op je dak laten installeren heeft vaak 2 redenen.

Nummer 1; je wil graag geld besparen op je energierekening;

Nummer 2; je wil milieuvriendelijke energie gebruiken.

Beide redenen zijn goede redenen om zonnepanelen te kopen, maar het is wel handig om een idee te hebben wat het je gaat opleveren.
Om u hier een idee van te geven stel ik hieronder een voorbeeld op, hou er wel rekening mee dat het voor iedereen anders is. Geen dak is hetzelfde, elk paneel levert een ander vermogen etc.

Laten we voor het gemak er van uitgaan dat uw dak precies op het zuiden ligt en de helling van het dak 36° graden is, oftewel; uw dak ligt perfect voor het plaatsen van een zonnepanelen installatie. Op uw dak passen 12 monokristallijn zonnepanelen met een vermogen van 250Wp per stuk. Omdat uw huis de ideale ligging heeft, halen de zonnepanelen een rendement van 85%. Als je dit rendement toepast op het totale vermogen van de installatie kom je uit op (12x250Wp=3.000Wp) x 0,85%= 2.550kWh per jaar!

Wat betekent die 2.550kWh nu precies? Hoeveel bespaar je daar uiteindelijk mee op je energierekening? Dat is makkelijk te berekenen door dit te vermenigvuldigen met de gemiddelde energieprijs die je betaalt voor 1kWh. Momenteel is dat gemiddeld €0,23, dus 2.550 x 0,23= €586.50

Dat is een leuke jaarlijkse besparing op uw energierekening.

Nu is dit nog wel te weinig voor een gemiddeld Nederlands gezin. Een gemiddeld gezin verbruikt op jaarbasis +/- 3.500kWh en u zal dus nog wel ongeveer een derde van de energierekening bij moeten betalen, maar dan nog bespaart u bijna €600 op jaarbasis. Stel uw zonnepanelen gaan 20 jaar mee, dan bespaart u al snel zo’n €12.000. Niet slecht voor 20 jaar én de zonnepanelen doen al het werk.

Advertenties

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: