Bestel een mooie paaskaars met reliëf voor pasen!

Een origineel idee voor Pasen dit jaar: bestel een mooie huispaaskaars met kerkelijk reliëf! De huispaaskaarsen zijn verkrijgbaar in 4 afmetingen en met 4 verschillende reliëfs. De maat wordt achter de naam aangegeven in hoogte/ diameter in mm. Bestelt u er een kandelaar bij? Dan wordt het pengat van de kaars op maat gemaakt.

Elk jaar hebben de paaskaarsen een ander reliëf.

Paaskaars reliëf A

Paaskaars reliëf A

Uitleg reliëf A:

De feniks, een legendarische kleurrijke vogel, werd door de vroege christenen al beschouwd als symbool van de verrijzenis en de overwinning op de dood. Het van oorsprong mythologische verhaal waarbij de feniks verbrandt en na drie dagen uit zijn eigen as verrijst heeft namelijk veel overeenkomsten met de opstanding van Jezus Christus. Het symbool vertegenwoordigt tevens wedergeboorte, onsterfelijkheid, genade en deugd.

Paaskaars reliëf B

Paaskaars reliëf B

Uitleg reliëf B:

Het verhaal van de wonderbare spijziging is een gebeurtenis waar alle vier de evangelisten melding van maken. Door het vermenigvuldigen van vijf broden en twee vissen voedt Jezus een menigte van vijfduizend mensen. Een verhaal vol symboliek: van zeven stuks voedsel blijven twaalf korven over. Zeven en twaalf, de getallen van de volheid, de volmaaktheid.

Met pasen wordt de wederopstanding van Jezus gevierd, drie dagen na zijn kruiziging. Het branden van een kaars tijdens de paasdagen staat symbolisch voor het licht van Christus en zijn verrijzing waarbij het goede het kwade overwint. In de Paasnacht wordt de kaars ontstoken. De paaskaars brandt officiëel tijdens alle vieringen vanaf Pasen tot Pinksteren. Na Pinksteren wordt de paaskaars vaak gebruikt bij doopplechtigheden en bij uitvaarten.

Paaskaars reliëf C

Paaskaars reliëf C

Uitleg reliëf C:

Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.

Paaskaars reliëf D

Paaskaars reliëf D

Uitleg reliëf D:

Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het Latijnse kruis bestaat uit een lange staande balk en een kortere dwarsbalk over de bovenste helft van de staande balk, maar er bestaan talrijke kruisvormen met hun varianten. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.

U kunt kiezen uit 4 kleuren en ook zijn passende kandelaar verkrijgbaar in de Paaskaarsen Shop.

Voor meer paassfeer gaat u naar de Categorie Paasartikelen en Paasdecoratie.

Advertenties

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

One Response to Bestel een mooie paaskaars met reliëf voor pasen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: