Zweedse Fakkels online kopen – Aanbieding VanKaarstotServet (tip)

Aanbieding Zweedse Fakkels

zweedse fakkel

Met Zweedse fakkels creëert u eenvoudig een heerlijke buitensfeer waar u lang van kunt genieten.
Deze houten fakkel is een ingezaagd houtblok en is verkrijgbaar in 2 maten: 25 cm hoog en 18 tot 23 cm in diameter of 23 cm hoog en 15 tot 19 cm in diameter. Door het aanbrengen van verticale zaagsnedes krijgt de vlam een perfecte zuurstoftoevoer, zodat het blok tot de grond toe opbrandt. De Zweedse fakkel wordt aangestoken middels een aanmaakblokje die u er simpelweg oplegt en aansteekt. Een Zweedse fakkel van 25 cm brandt ongeveer 2 uur, afhankelijk van de wind. Die van 23 cm ongeveer 1,5 uur.

zweedse fakkel standaard

Bij de zweedse fakkel van 23 cm hoog wordt een stijlvolle standaard verkocht.

Over Zweedse Fakkels

Zweedse fakkels worden veel gebruikt bij tuinfeesten, huwelijksfeesten, buitenevenementen, kerstvieringen, oud & nieuw-feesten, optochten, als relatiegeschenk of gewoon voor een gezellige avond in de tuin, op het balkon, terras of camping. Met meerdere zweedse fakkels bij elkaar ontstaat een wilderig vlammenfestijn, zet u ze op een rij, dan kunt u een pad verlichten of markeren. De fakkels geven een flinke vlam, waardoor veel licht en warmte ontstaat. Natuurlijk kunt u de fakkel gewoon op een onbrandbare ondergrond zetten en aansteken. U kunt ook de degelijke Afuera Pegasus of Standaard gebruiken om in te branden.
De fakkel van 25 cm wordt geleverd inclusief een aanmaakblokje, hengsel en gebruiksaanwijzing, die van 23 cm met aanmaakblokje. U kunt ze per set van 4 stuks (25 cm), 5 stuks (23 cm) of per pallet van 72 stuks bestellen.

De Zweedse fakkels worden gemaakt van resthout uit Polen en Slovenië. Er worden geen gezonde bomen voor geveld. De boomstammen worden gedroogd in een speciale droogruimte. Door het verkrijgen van het juiste vochtigheidspercentage, branden de houten kaarsen goed op, nagenoeg zonder vonken of roken. Houdt u rekening met een flinke vlam tot 1,2 meter hoog.

Aanwijzingen voor Gebruik

Het houten blok zet u rechtop op een onbrandbare ondergrond, zoals tegels, stenen, grind, vochtig gras, een metalen plaat, in een vuurschaal of speciale standaard. Zorg ervoor dat in een omtrek van 2,5 meter geen brandbare voorwerpen staan. De langst ingezaagde kant moet altijd boven staan ivm zuurstoftoevoer. De fakkel van bovenaf met het meegeleverde aanmaakblokje aansteken. Gebruik geen andere middelen of vloeistoffen. Laat de fakkel in één keer opbranden. Probeer deze niet te doven en later nogmaals aan te steken. Zorg ervoor dat kleine kinderen niet in de buurt van de fakkel kunnen komen en dat altijd iemand bij de fakkel aanwezig is. Houdt een emmer water voor het grijpen. Doof de fakkelresten met water en laat de resten volledig doven voordat u het opruimt.

Aanbieding Zweedse Fakkels

Historie van de Zweedse Fakkel

Tijdens de dertigjarige oorlog (1618 – 1648) tussen Protestanten en Katholieken in de Duitse gebieden begonnen belanghebbende staten als Frankrijk en Zweden zich te mengen in de strijd. Het was in deze oorlog dat Zweedse soldaten een kapmethode ontdekten die hen in staat stelde, ook in vochtige omstandigheden, snel een vuurtje te kunnen maken, zonder lange einden met brandhout te hoeven lopen.
De fakkels werden gebruikt voor hun licht en warmte, maar ook voor het opwarmen van water en maaltijden.
Door de zaagsnedes is de aanvoer van zuurstof optimaal, zodat zelfs vochtig hout vlam vat. Nadeel was natuurlijk wel dat het vochtige dennenhout flink rookte en vonken verspreidde. Tegenwoordig zijn de Zweedse Fakkels van vanKaarstotServet gedroogd tot een percentage waarbij amper rook en vonken vrij komen. Hierdoor kan u maximaal genieten van de sfeer en ambiance die de Zweedse fakkels geven.

Aanbieding Zweedse Fakkels

Zweedse Fakkel Video, waarin het branden van de fakkel sfeervol in beeld is gebracht:

Advertenties

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

One Response to Zweedse Fakkels online kopen – Aanbieding VanKaarstotServet (tip)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: