Het Vogelhuisje (Nestkastje) en tips voor het ophangen

vogelhuisjesSinds kort verkoopt VanKaarstotServet ook handgemaakte vogelhuisjes of nestkastjes. De vogelhuisjes zijn in samenwerking met ornithologen ontwikkeld en zodoende vorm gegeven voor bepaalde vogels en maximaal leefcomfort. Het grote nestkastje heeft een opening van 45mm in diameter en wel een zitstokje voor de opening, terwijl het nestkastje medium geen zitstokje heeft en een kleinere opening. Dit bepaald welke vogeltjes worden aangetrokken. Bij de productbeschrijving van het vogelhuisje groot en bij de beschrijving van het vogelhuisje medium staat een lijst vermeld met de betreffende vogels. Het deksel is eenvoudig te lichten zodat het kastje makkelijk schoon te maken is na het broedseizoen.

vogelhuisje in verpakking

vogelhuisje in verpakking

Tips voor het ophangen van een nestkastje:

  • Hang het vogelhuisje zoveel mogelijk in noordoostelijke richting
  • Hang het kastje op in de herfst of winter, zodat het vogeltje tijd heeft bekend te raken met het onderkomen en de omgeving.
  • Maak het na elk broedseizoen goed schoon, zodat er geen ongedierte in gaat huizen en de volgende vogel er ook weer in wil nestelen.
  • Zorg ervoor dat het huisje niet in de felle zon hangt.
  • Hang het kastje op een plek waar katten er niet bij kunnen.
  • Houd katten ook weg bij het uitvliegen van de kleine vogeltjes om een slachtpartij te voorkomen.
  • Hang bij extreme koude en/of sneeuwval iets te eten in de buurt.

De vogelhuisjes worden handgemaakt, een ambacht die honderden jaren terug gaat. Deze prachtige vogelhuisjes van berkenhout zijn nu met online korting te bestellen bij VanKaarstotServet, ga direct naar de webshop.

handgemaakt vogelhuisje

handgemaakt vogelhuisje

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

Plaats een reactie