Zweedse Fakkels – Houten kaarsen – Sfeer voor tuinfeest, evenement en bruiloft

zweedse fakkels

zweedse fakkels

Een echte eyecatcher in het assortiment is de Zweedse Fakkel. Een uniek en duurzaam sfeerproduct, prachtig voor bruiloften, tuinfeesten en evenementen.

Zweedse Fakkels zijn ingezaagde boomstammetjes van +/- 25 cm hoog en +/- 17 cm in doorsnee. Het houtblok  wordt rechtop met een aanmaakblokje aangestoken en brandt ongeveer 1,2 uur. Door de zaagsnedes onstaat een optimale aanvoer van zuurstof waardoor het houtblok mooi opbrandt tot aan de grond.
De Zweedse Fakkels van VanKaarstotServet zijn tot een bepaald percentage gedroogd in speciale droogkamers. Hierdoor branden de fakkels heel goed op, nagenoeg zonder vonken en roken. Dit in tegenstelling tot veel zweedse fakkels die je ziet liggen bij bouwmarkten en grootgrutters.
De houten fakkels worden veel gebruikt bij feesten en partijen, zoals huwelijksfeest, verjaardagsfeest, tuinfeest, buitenevenement, optochten etc. U kunt er een buitenruimte sfeervol mee verlichten, een pad mee markeren of gewoon als sfeervolle blikvanger neerzetten.   Natuurlijk ook een goed idee om ‘gewoon’ te gebruiken voor de gezelligheid in eigen tuin of als cadeautje (aan iemand met een buiten).
Bovendien is een brandende Zweedse Fakkel in een besneeuwde tuin is een onvergetelijk mooi plaatje! Stelt u zich voor …de eerste sneeuwvlokjes…gluhweintje erbij….dansende vlammen…. Om te bestellen gaat u direct naar de webshop.

Over de Zweedse Kaarsen
Tijdens de dertigjarige oorlog (1618 – 1648) ontdekten Zweedse soldaten een kapmethode waarbij snel vuur kon worden gemaakt. Door de verticale zaagsnedes in het houtblok wordt het vuur zo goed aangewakkerd dat zelfs in vochtige omstandigheden de fakkels goed branden. Voor de soldaten betekende dit dat ze snel ter plaatse een vuur konden maken, zonder einden met droog brandhout te hoeven seulen. De fakkels geven veel warmte en licht en werden bovendien gebruikt voor het opwarmen van water en rantsoen.
Nadeel van het natte hout zijn de rook en vonken die ontstaan. De Zweedse Fakkels van VanKaarstotServet zijn optimaal gedroogd, zodat u daar nagenoeg geen last van hebt in normale (droge) omstandigheden. Afhankelijk van de wind branden de fakkels ongeveer 1,2 uur.
De fakkels worden gemaakt van resthout, er worden dus géén gezonde bomen voor gevild!

Veel licht, warmte en sfeer

Let u wel op hoe de zweedse fakkels worden gebrand, hier een aantal belangrijke tips:
– Houdt 2,5 meter rondom de fakkel vrij van brandbare voorwerpen.
– Brandt de fakkel op een onbrandbare ondergrond, zoals tegels, stenen, beton, metalen plaat, vochtig gras, in een vuurkorf of in een speciale standaard.
– Zorg dat kinderen op gepaste afstand blijven en dat altijd toezicht is op de fakkel.
– Zet een emmer water in de buurt voor eventuele calamiteiten.
– Gebruik een aanmaakblokje om de fakkel aan te steken en géén andere middelen of vloeistoffen.
– Blus de fakkel na met water als deze is opgebrand en laat de restjes geheel uitdoven voordat u deze opruimt. Voor meer informatie en om de zweedse fakkels te bestellen gaat u direct naar de fakkel webshop vanKaarstotServet.Ook hebben we een sfeervolle video online geplaatst waarin u een zweedse fakkel ziet opbranden.

Advertenties

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

One Response to Zweedse Fakkels – Houten kaarsen – Sfeer voor tuinfeest, evenement en bruiloft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: