Impact crises op sfeer thuis

sfeer in huis

In tijden van economische tegenspoed, waarin consumenten minder te besteden hebben en minder geld uitgeven aan luxe producten is de sfeer thuis des te belangrijker.

Huiselijke sfeer
In plaats van het geld uit te geven in dure restaurants, wordt in magere tijden meer aandacht besteed aan etentjes in huiselijke kring. Omdat minder geld beschikbaar is om uit te gaan wordt het beschikbare geld uitgegeven aan lekkere ingrediënten en woonaccessoires. Dit blijkt niet alleen uit de omzetcijfers van supermarkten en life style winkels, ook uit onderzoek onder 3000 deelnemers is gebleken dat meer geld wordt uitgegeven aan de huiselijke sfeer en minder aan uitgaan.

Online sfeerproducten
Ook de aanschaf van sfeerproducten wordt vaker via online winkels gedaan. De groeicijfers van het online shoppen zijn ook hiervoor maatgevend. Webwinkels die een grote groei doormaken met de verkoop van sfeerproducten zijn de Hema, Bijenkorf en VanKaarstotServet. De laatste is handig ingehaakt op de nichemarkt van kaarsen. Als het gaat om woonaccessoires voor de sfeer in huis, staan kaarsen op nummer één.   

Sfeervolle toekomst
Volgens vooraanstaande economen houdt deze situatie nog een aantal jaren stand. De economie krabbelt maar langzaam weer op. Dat betekent dat ook de komende jaren meer geld wordt gegeven aan de sfeer thuis. En minder aan dure restaurants en luxe producten. Voor de webwinkels met sfeeproducten een goed vooruitzicht. We verwachten komende jaren dan ook veel van shops als VanKaarstotServet.

bron: woonmagazine

Advertenties

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: