De duurzaamheid van kaarsen

fair trade kaarsen

fair trade kaarsen

De fair trade organisatie heeft in samenwerking met een groep kaarsenmakers in Dhaka, Bangladesh een productielijn ontwikkeld om fair trade kaarsen te maken voor de export.

Fair trade

Omdat de kaarsen onder het certificaat fair trade worden geproduceerd dient de fabriek en het management aan een aantal strenge criteria te voldoen. Eén daarvan komt vanuit het beginsel dat de productie geen schade mag berokkenen aan mens en omgeving. Duurzaamheid is zodoende een vereiste voor het maken van de fair trade kaarsen.
Bovendien is de doelstelling van fair trade dat de kaarsenmakers een eerlijke prijs ontvangen voor de kaarsen. Hiermee zijn zij in staat om structureel een eigen bestaan op te bouwen voor het gezin en een ontwikkeling te bewerkstelligen voor het dorp en zelfs voor de hele regio.

Fair trade Kaarsen

De duurzaamheid van kaarsen is dus met name toe te schrijven aan de productie van fair trade kaarsen. Vanwege haar verantwoorde karakter zijn de fair trade kaarsen ook vaak gebruikt voor kerstpakketten en geschenken. U kunt online fair trade kaarsen bestellen bij vanKaarstotServet.

bron: beattheheatnow.nl

Advertenties

Over VanKaarstotServet
VanKaarstotServet brengt sfeer in huis & tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: